torek, 29. januar 2013

Rozetka

Podobne voščilnice z rozetko sem že delala, a ker je tokrat po naročilu za abrahamovko in ker je na njej rozetka, kar je cik-cak, jo pokažem in prijavljam na tokratni izziv v Craft-alnico. Črne vijugice na rozetki so odtis štampiljke, izklesana čipka pa je štanca MarthaStewart. Izrezan je tudi metuljček X-Cut in vejica MarianeDesign. Kot dodatek so rožice in čipka, obarvana na vijolo. Napis "Z najlepšimi željami" je Vladkina štampiljka.

Cik-cak rozetka je narejena ročno.
Šopek cvetlic za 50letnico.

sobota, 26. januar 2013

OSC Challenge # 213 - Sparkle and Bling

Zopet je sobota in nov izziv pri OneStopCraftChallenge.
Tokratna tema je "BLEŠČEČE".
Sponzor: ADayForDasies
Izbrala sem si digi štampiljko My Moon. Voščilnico prijavljam na njihov izziv, kjer hočejo rdečo barvo kot dodatek. Motiv sem printala 2x; enkrat na moder papir in drugič na bel papir. Motiv na belem papirju sem izrezala in nato prilepila na modrega. Problem je namreč v tem, da ima deklica v laseh pentljice in vseh pet zvezdic tudi in jih ne bi mogla izrezati. Moder papir sem senčila s temnejšo barvo modre, da sem dobila učinek modrine neba. Luno sem premazala z rumenim bleščečim lepilom GlitterGlue in ko se je lepilo posušilo, izgleda prav fantastično,; res mi je všeč ta učinek posušenega lepila. Voščilnico sem delala po skici za izziv IzazoviSlatkiši. Dodatek pa so seveda zvezdice, zvezdice, zvezdice ...


 
Pokukajte k nam in se nam pridružite s svojo bleščečo voščilnico!
Sedaj pa ven na sonček in dolg sprehod!
Lep vikend vam želim :-))

Guest DT - Allsorts Challenge

Dobila sem prijazno povabilo od Brende, da bi bila gostja na tokratnem "moškem" Allsorts izzivu. Pripravila sem dve voščilnici in sicer na dva različna načina. Eden je meni zelo znan, jaz mu pravim kar "tematsko" in drugi način, običajen s štampiljko in raznimi dodatki. Voščilnica za abrahama je nastala že lansko leto in sem si jo prihranila za tokratni izziv. Podobno sem že delala, a očitno je zelo zanimiva, ker sem jo delala ponovno. In v tem tednu sem naredila tako tudi za 60 let. Pokažem ob drugi priložnosti :-))
Voščilnica je nastala za veselega gozdarja, ki je praznoval abrahama. Številka 50 je oblikovana in izrezana ročno. Tudi gobice so ročno delo, pikice na njej pa ostanki štance. Sonček je izrezan s štanco, smreke pa s šablono MarianeDesign. Številka 5 in ozadje je obdelano z reliefnimi mapicami. V številko 0 pa sem odtisnila štampiljko LOTV, motiv je pobarvan z akvarelnimi barvicami. Kapica dečka je delček dizajnerskega papirja. 

 Voščilnici prijavljam na izziv "karkoli" pri LOTV.
Na drugi voščilnici je tudi štampiljka LOTV, pobarvana tudi z akvarelnimi barvicami in kapica je tudi delček dizajnerskega papirja. Dizajnerski papirji v ozadju so od Lemonade. Napis "vse najboljše" sem natipkala na star šolski pisalni stroj. Dodatek: izklesane zvezdice, gumbki in vrvice. Voščilnico prijavljam na izziv pri HereComeTheBoys na "Bingo" (modro, izrezki, dizajnerski papir).

Brenda Hvala Ti za povabilo; bilo mi je v veselje :-))

četrtek, 24. januar 2013

Cvetoče

Zadnje dni me vleče v pomlad. Verjetno je razlog slabo vreme in si takole pričaram pomlad; da mi je lepše in topleje :-))
Naredila sem zelo preproste voščilnice pisanih barv. Osnova je pikast dizajnerski papir na katerega sem prilepila tanek čipkast papirc. Dodala nekaj rožic in verz "Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca", kupljen v UstvarjalnemDotiku. Metuljček je del štampiljke.

Zgornje zelene in spodnje rjave rožice so iz Mojčinega BonBonČka.
Cvetoče voščilnice prijavljam na izziv "veliko rožic" pri Allsorts.


 
Meni je všeč! Pa vam?

ponedeljek, 21. januar 2013

Cvetlični lončki

Nastalo je nekaj cvetličnih lončkov,
eden za abrahamovko, ostali pa za zalogo.
Različni dizajnerski papirji z različno izrezanimi rožicami.
Ene z luknjači, druge s šablonami.
 




Cvetlične lončke prijavljam na izziv "veliko rožic" pri Allsorts.

sobota, 19. januar 2013

OSC Challenge # 212 - Thank you

Pri OneStopCraftChallenge imamo nov izziv.
Tema tega tedna je beseda HVALA.
Štampiljko sestric Elisabeth Bell sem dobila kot BonBonČek pri eni od naših blogerk, pa si nisem takoj zapisala in sem pozabila. Ta motiv se mi je zdel zelo primeren za zahvalo, saj moram uporabiti besedo "hvala ti". Barvala sem kot vedno z akvarelnimi barvicami, ki so postale moja stalnica in prav nič več si ne želim Copicov. Morda le tistih nekaj osnovnih barv, da bom lahko pobarvala štampiljko kot npr. tole. Napis "Hvala, ker si" sem natipkala na moj star šolski pisalni stroj.
Voščilnico prijavljam na izzive pri:
StampinForTheWeekend - nekaj ljubkega
DivasByDesign - naj bo ljubko
SketchAndStash - skica
AandT - pike
Pokukajte k nam in se nam pridružite s svojo voščilnico!

sreda, 16. januar 2013

Knjižna kazala

9. inspiracija pri Tini in Vladki govori o knjižnih kazalih in lotila sem se jih tudi jaz. Namreč, izdelati sem morala najstniško voščilnico in knjižno kazalo v roza barvi. Pa sem se lotila še rumeno-oranžnega, zaloga ne škodi.
Zasanjana Tilda mi je tako všečna, da sem jo uporabila za glavni motiv na kazalu. Za ozadje sem dodala malo perja ob strani pa rožice. Na zadnjo stran sem odtisnila Vladkin napis in pikapolonice. Kazala prijavljam na izziv TheABC, kjer moramo uporabiti najljubšo Tildino štampiljko.


Na voščilnici pa sem uporabila Tildo, ki nakupuje in jo pobarvala z akvarelnimi barvicami. Dodala sem nekaj bleščečih dodatkov, zato voščilnico prijavljam na izziv "svetleče" pri IzazoviSlatkiši.
 
Drugi kompletek je v rumeno-oranžni barvi. Knjižno kazalo prevladuje v oranžni, zato ga prijavljam na izziv "enobarvno" v Craft-alnico in na izziv "karkoli, ne voščilnica" pri CupCakeCraft.
 

Na voščilnici pa sem uporabila štampiljko Gorjuss, zasanjano deklico, pobarvano z akvarelnimi barvicami. Dodatki so: štanca metulja X cut in šablona rožice Mariane Design ter trak z rožico.
Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
Allsorts - štanca ali šablona
 
Sončne barve me vedno ogrejejo :-))
Rada imam sonce, toploto!
Zimo bi z lahko prespala,
a me drži pokonci njena čarobnost beline,
bele snežinke, ki padajo in padajo ...
Ni boljšega občutka spomladi,
ko postaja vedno topleje in topleje ...
Stojim miže, razprtih rok proti soncu,
črpam energijo in začutim,
kako mi požene kri po žilah.

nedelja, 13. januar 2013

OSC Challenge # 211 - New Beginings

Po daljšem prazničnem počitku smo spet tukaj z vami pri OneStopCraftChallenge.
Prva tema leta 2013 je "NOV ZAČETEK".
Začetek je rojstvo, zato danes voščilnice za rojstvo.
Sponzor: StampFairy
Motiv dojenčka sem pobavala z akvarelnimi barvicami. Postavitev sem naredila po dani skici in za delček skice sem oblikovala kar dojenčkovo flaško. Pikice sem dobila z reliefno mapico. Relief vozička je od Cuttlebuga. Na koncu pa še malo rožic in pentljica ter izrezek vejica Mariane design.
Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
CraftyRibbons - nov začetek
CraftyCreations - nekaj novega
PapertakeWeekly - nekaj novega
Craft-alnica - enobarvno
Allsorts - štanca ali izrezek
TheCorrosive - ven s starim (karo papir)
TotallyPaperCraft - trak
MyMumsCraft - karkoli
PinkInkSketch - skica

Naredila sem še dve rojstni voščilnici, tokrat s štampiljko LOTV ljubkega dojenčka. Motiva sta pobarvana z akvarelnimi brvicami, kapici pa sta košček dizajnerskega papirja. V ozadju sem uporabila štanco Pikapolonice Martha Stewart, srčka sta izrezana s šablono. Voščilnici prijavljam na izziv pri LOTV; uporabiti je treba 2 dizajnerska papirja.


Zadnja rojstna voščilnica danes je za fantka, saj mi le teh primankuje, ker je bil očitno modri baby bum. Voščilnico sem sestavila po dani postavitvi pri SketchSaturday. Uporabila sem različne dizajnerske papirje in štampiljko vozička z napisom, kupljena v UstvarjalnemDotiku.


Pokukajte k nam in se nam pridružite v svojo voščilnico!
Lepo zasneženo nedeljo vam želim :-))

sobota, 12. januar 2013

Bi katera imela ...

tele tri šablonce?
Danes sem malo pospravljala in ugotovila,
da so že vse predolgo pri meni, 
pri meni, ki te tehnike ne uporabljam!
zato jih z veseljem podarim :-))

Če bi jo imela, samo napiši katero, levo, desno ali sredinsko,
v primeru, da vas bo več!

četrtek, 10. januar 2013

Preprosto

Nastale so tri preproste moške voščilnice - CAS (clean and simple),
ki pa jih enostavno ni več :-))
Napis "Smeh je glasba za srce. Zavrti si jo vsak dan!" je Vladkin.
Voščilnice prijavljam na naslednje izzive:
TheABC - embosiranje
Allsorts - CAS
 Craft-alnica - enobarvno
Bodite preprosto lepo :-))

torek, 8. januar 2013

Hišica sreče kot svečnik

Sorodnika, dobra potrošnika mojih izdelkov, sta lansko leto ob novem letu prejela v dar moj prvi svečnik-hiško sreče. Bil jima je zelo všeč in letos sta naročila kar štiri; za obdarovanje :-))

Zvečer, ko je temno, je pogled nanje prav prijeten. Svečniki so narejen iz das mase, poslikani z Deka akrilnimi barvami in lakirani. Veliki so od 12 do 15 cm, premer 10 cm.



.

.